Har du lyst til at bidrage med din beretning, kan du gøre det her


Din beretning er modtaget! Tak for din henvendelse


Kenneth Thisted, rygproblemerHelle Dyrbye, højdeskrækHanne Oustrup, behandling
  X  

Kenneth Thisted, rygproblemer

Min historie!

Mit navn er Kenneth Thisted. Det er vel altid nemmest at starte med begyndelsen, jeg er 23 år og har i ca. 10 år døjet med svære rygsmerter, som ingen har kunnet finde grunden til...

Jeg har rendt til utallige lægebesøg, fået den ene henvisning efter den anden til forskellige "eksperter" tællende: Reumatologer, Fysioterapeuter, behandling på et gigtsanatorium, 4 uafhængige røntgenundersøgelser osv. osv. Alle disse, sikkert dygtige, folk kunne ikke finde noget galt med min ryg.

Mine smerter forplantede sig hovedsageligt i lændestykket og mellem skulderbladene, meget normalt sagde "eksperterne" som regel hovedrystende. Smerterne var imidlertid så stærke, at jeg siden 1998 er blevet fyret fra, ikke mindre end 9 jobs og har set mig nødsaget til at droppe 2 uddannelser! Jeg har derfor levet det meste af mit "voksne liv" på kontanthjælp.

Med henblik på manglende dokumentation fra læger på mine smerter begyndte kommunen, for mig meget frustrerende, at stille spørgsmål til ægtheden af disse smerter. Man skulle mene at tvivlen kom mig til gode, men på trods af længere forklaringer blev jeg gang på gang sendt ud i det ene håbløse jobtilbud efter det andet, deriblandt på et savværk og et teglværk!?!

For bedre at kunne beskrive mine smerter, kan jeg fortælle at simple ting som trapper, ind- og udstigning af biler, længere tids sidden, ståen og eller gåen var pinsler for mig..! Ikke just den fedeste situation for en knægt i min alder.

Min daværende kæreste var meget forstående og hjælpsom. vi fik sammen vores dejlige datter Freja, men desværre kunne jeg ikke rigtigt deltage i dagligdagens glæder som en "normal" far burde, grundet mine intense smerter. Dette resulterede i at min kæreste til sidst stod for alt, og jeg mener alt! Vores økonomi var aldrig på den gode side pga. min manglende indkomst og alt dette blev til sidst for meget for min kæreste og hun valgte så beklageligvis at ende vores forhold...

Dette sendte mig ind i en dyb depression. Manglen på min datter, kæreste, job, og en økonomi, der ikke er en myre værdig var jo ikke just hvad jeg havde drømt om. Situationen omkring mig og min, nu, ekskæreste er dog fin nok, vi snakker godt sammen og det fungerer fint ang. Freja, som jeg har hver anden weekend.

Allerede inden vi gik fra hinanden var jeg, pga. af alle mine rygproblemer, mildt sagt ikke en glad person. For det meste havde jeg bare ondt af mig selv og følte, at folk omkring mig tænkte at nu måtte jeg tage mig sammen... Det er bare ikke nemt når ens ryg føles blendet.

Nu skulle I have en lille idé om hvordan jeg gik og havde det, såvel fysisk som psykisk.

Efter utallige fejlslåede jobtilbud blev jeg tilmeldt en daghøjskole, som skulle hjælpe mig med at opbygge selvværd og selvtillid, der ikke ligefrem var skyhøjt.

Jeg havde været der ca. tre uger da de fandt et jobtilbud jeg skulle prøve. Det var som nattevagt i undergrundsmetroen i København, jeg var der en nat og kunne dårligt gå derfra da jobbet bestod i at gå og stå. Havde ellers tænkt at det var noget jeg kunne holde til, men nej.

14 dage efter havde de fået en aftale til mig hos Selandia Automobiler i Slagelse, hvor jeg skulle være som klargøringsmand/chauffør, et job med mange forskellige arbejds-stillinger og i det store hele meget alsidigt for ryggen. Jeg gik lige på og hårdt, og startede med at kvaje mig så jeg var sygemeldt den første uge, utroligt nok blev jeg ikke fyret men havde derimod en snak med min værkfører som var utroligt medfølende og forstående. Havde ca. tre sygedage for hver 14 dage, ikke imponerende, men chefen holdte på at give mig den chance, ingen af de andre arbejdspladser havde villet.

En dag da jeg var på arbejde gik det rigtigt galt med ryggen, det tog mig omkring 10 minutter at gå ca. 150 meter over til chefen for at sige at jeg tog hjem. I stedet for at lade mig gå hjem satte han mig i en stol og sagde at han lige skulle ringe til en mand han havde hørt om, jeg sad bare og lignede et stort smertefuldt spørgsmålstegn... Der gik vel en halv time før han kom med nøglerne til en firmabil samt kørselsvejledninger ud til et sted langt ude for lands lov og ret, han lavede endda et udlæg i firmaets kasse til min behandling. Med meget besvær fik jeg kantet mig ind i bilen og af sted det gik.

Jeg ankom til huset og brugte det meste af et kvarter på at komme ud af bilen igen, jeg gik som en regnorm hen mod hoveddøren og blev mødt af en storsmilende "vildmand". Vi skulle selvfølgelig op på første sal, så det tog lidt tid og jeg var klar til aflivning da vi nåede op.

Vi snakkede lidt om hvor det gjorde ondt og så fik jeg besked på at lægge mig på briksen. Enhver ting ved det følgende forløb virkede, for mig, fuldstændigt akavet og til dels hovedrystende. Han tog fat om mine ankler og hev lidt, satte hælene mod hinanden, grinte lidt i skægget og sagde; er det bare det?! Efter ti år og intet svar, tog det ham omtrent fem minutter at finde ud af hvad ingen "eksperter" og røntgenbilleder kunne. Det viste sig at mit korsben havde drejet sig ca. tre cm så det sad og trykkede ind på iskias-nerven!

Han tog derefter to små skråpuder og lagde ind under hver side af hoften, svarende til korsbenets drejning og begyndte så at massere min hovedbund(?). Han forklarede, at de steder han masserede gjorde at jeg ubevidst ville slappe fuldstændigt af i selv den mindste rygmuskel og at korsbenet så ville gå på plads af sig selv.

Efter en halv times behandling bad han mig sætte mig op og jeg må indrømme at jeg aldrig har følt mig så fri, alle mine smerter var væk og jeg kunne mærke at jeg var afslappet!!!

Det var næsten for godt til at jeg turde tro på det, 10 års smerter var væk på under en time og manden havde hverken knækket eller brækket i mig?!!

Om det er som følge deraf eller om han har lavet andet da han masserede min hovedbund ved jeg ikke, men efter tre behandlinger er mine smerter så godt som forsvundet og alle jeg kender, siger at jeg er blevet et gladere og langt mere energisk menneske…

Desværre blev mit fravær for stort hos Selandia men nu er jeg fri for smerter til at kunne søge og, for første gang i mit spæde liv, holde fast i et arbejde!!!

TUSIND TAK SØREN...

Venlig hilsen Kenneth Thisted.

 

 

  X  

Helle Dyrbye, højdeskræk

Helle Dyrbye

Jeg har haft højdeskræk, siden jeg var ca. 11 år. Det kom efter en tivolitur med et ældre ægtepar, som jeg tit var på week-end hos. Jeg ville bare i ballongyngerne - det turde de ikke, så de spurgte nogle unge mennesker, om jeg måtte sidde hos dem. Da vi var allerhøjest oppe, fik de vognen til at gynge. Den ene kom pludselig til at se på mig, jeg var helt hvid i hovedet.

I mange år påvirkede det ikke mit liv nævneværdigt - kun ekstremt høje trapper kunne ikke forceres, film, hvor personer hang uden på kæmpe højhuse eller klipper, kunne kun "ses" med lukkede øjne osv. Da jeg var ca. 45 år begyndte det at forværres. Jeg kunne kun tage rulletrapperne i London's undergrund, hvis en person, jeg stolede på, stod foran mig, når jeg skulle ned og bag ved mig, når jeg skulle op. Da jeg var ca. 50 lærte jeg, hvor alle elevatorerne er i alle de varehuse, jeg kom i. Jeg turde ikke gå ud på rulletrapper eller andre "stejle" trapper alene. De sidste par år var helt slemme - én gang i London's undergrund måtte jeg helt give op. Det lignede - for mig - et sort hul, jeg turde ganske enkelt ikke at gå hen til rulletrappen - jeg måtte finde en bus. I Paris var Sacré Ceur ved at tage livet af mig - der var bare "højt ned". Jeg begyndte at få skrækfornemmelser, når jeg skulle steder hen, hvor jeg ikke havde været før. Var der stejle trapper? Højder? Var der elevator? Var den åben - altså af glas? Det fyldte helt enormt i mit liv.

Da jeg første gang var hos Søren, var det, fordi min mand skulle til behandling. Trappen op til behandlingen er meget stejl. Jeg var rædselsslagen for at gå op ad trapperne, fordi jeg kun tænkte på, hvordan jeg skulle komme ned. Søren så mig - og da han hørte, at det var højdeskræk, sagde han: "Det kan da kureres." Jeg bestilte en tid. Men jeg skulle jo ned denne gang - det foregik ved at sætte mig ned et stykke før trappen og krabbe mig hen til trappen og ned.

Jeg var så i behandling. Jeg måtte have to seancer, før jeg gik hen til trappen og ned. Mens min mand efterfølgende var i behandling, forcerede jeg lige trappen fire gange. Efterfølgende har jeg taget adskillige rulletrapper, adskillige trapper, jeg ellers havde undgået og været i Rom med diverse udfordringer uden problemer. Tidligere gik jeg kun op og ned ad hovedtrappen på mit arbejde ved at holde i gelænderet og ud mod væggen - aldrig i midten, hvor man kan se ned. Nu tager jeg trappen uden gelænder og midt på.

Jeg har bestilt en opfølgnings-behandling, bare for at tage det sidste "sug" - men det har ændret mit liv helt og aldeles! Nu tænker jeg ikke mere over, hvordan forholdene er, når jeg skal hen et nyt sted. Jeg ved stadig, hvor alle elevatorerne er, der hvor jeg færdes - men jeg bruger dem ikke mere. Hvorfor skulle jeg? Der er jo både trapper og rulletrapper!

Med venlig hilsen

Helle Dyrbye

 

 

  X  

Hanne Oustrup, behandling

Hanne Oustrup

For tre dage siden var jeg hos Søren og få behandling. Han er en yderst kompetent behandler med ganske specielle evner. Det er helt sikkert, at efter en behandling hos Søren har man forbedret sin situation væsentlig.

Min baggrund er den autoimmune bindevævssygdom SLE Lupus. Den kan give mange forskellige symptomer, hvoraf en stor del er gigt i de små led. Nu har jeg haft sygdommen i 33 år. Det er lykkedes mig ved forskellige tiltag at forblive erhvervsaktiv selv nu i en alder af 66 år. Jeg er alternativ behandler og sygdommen har inspireret mig til at uddanne mig indenfor forskellige behandlingsformer.

Jeg har gennem de snart 3 år, jeg ”har gået” hos Søren fundet, at Sørens behandling ikke kan stå alene.

Disse erfaringer vil jeg gerne dele med andre kunder hos Søren.

  • Det er meget vigtigt at spise mange grøntsager efter en behandling gerne rodfrugter, som gulerod, rødbede, persillerod, pastinak og selleri. Disse neutraliserer de mange syrer, som frigives fra muskler og led under behandlingen. En let måde at indtage dem på er juice helst friskpresset og gerne med masser af persille.
  • Det kan på det varmeste anbefales at drikke urtete af mælkebøtteblade. Disse er vandrivende og stimulerer nyrernes funktion. Selv har jeg drukket mælkebøtte te om morgenen, som det første i 33 år. Jeg mærker hvordan de affaldsstoffer, som er ophobet i nattens løb frigives, fordi man bliver tissetrængende.
  • Det er en meget god idé generelt at supplere med en urteblanding, som har det formål at stimulere lever, galde, mave og tarm. Netop for at være sikker på at komme af med affaldsstofferne. Sker dette ikke vil de blot gemme sig i musklerne igen og meget hurtigt blive kilde til nye ubehag og smerter.
  • Massage er virkelig godt i perioden efter en behandling hos Søren.
  • Motion er meget vigtig. Det er godt at have et dagligt program, som kan udføres hjemme
  • Og endelig masser af frisk luft.

Hos Søren kan alle disse tiltag tilgodeses, så husk at spørge.

Venlig hilsen Hanne Oustrup

 

  X